arborele de jad

Arborele de jad

Originar din Africa de Sud, arborele de jad este o planta cu aspect de arbust, cu crestere lenta. Daca creste in natura, poate ajunge la 4m inaltime, dar in interior nu depaseste niciodata 1m.

Arborele de jad este renumit pentru puterea sa de a reincarca energetic oamenii, iar in unele tari este oferit pentru a aduce noroc si prosperitate.

 

SADIRE SI INMULTIRE

-          Prefera solul nisipos, usor drenabil.

-          Se inmulteste prin butasi de Frunze sau ramuri, in orice anotimp, mai putin in sezonul rece. Este bine ca butasul sa fie lasat sa se usuce pe locul taieturii 2-3 zile, dupa care se planteaza in pamant amestecat cu nisip care se umezeste foarte putin.

INGRIJIRE

-          Arborele de Jad infloreste primavara si toamna tarziu.

-          Nu necesita o ingirjire deosebita, este iubitor de soare direct, si nu suporta umiditatea.

-          In timpul verii se uda saptamanal, iar iarna mai rar, mentinandu-se solul aproape uscat.

-          Se transplanteaza anual, primavara in compost nou, moment in care se scurteaza ramurile crescute excesiv pentru obtinerea unei coroane frumoase. Din ramurile taiate se obtin butasi pentru inmultire.

BOLI SI DAUNATORI

-           Este o planta destul de rezistenta la daunatori si boli, fiind expusa mai mult la atacul paduchelui testos. In cazul umiditati excesive apar pete si putregai pe frunze si tulpini.

Comenteaza acest articol

Articol anterior:

Urmatorul articol: