craciunita

Craciunita

Floarea Craciunasului, floarea Craciunului, Steaua Craciunului, Craciunita. Toate aceste denumiri si o singura planta, care ne impodobeste casa in perioada sarbatorilor.

Planta infloreste in preajma Craciunului, florile sale fiind de culoare rosu-aprins, iar frunzele verde-inchis. Combinatia aceasta este ideala pentru impodobirea si frumusetea caselor.

 

SADIRE SI INMULTIRE

-          Solul ideal pentru plantare este usor si poros, fara a fi aplicati diverse tipuri de ingrasamant. Singurele tipuri de ingrasamant pe care le agreaza sunt acelea care se pot administra in apa de udat, si aceasta, doar in perioada de inflorire

-          Inmultirea plantei se face prin butasi, perioada indicata fiind aprilie-august.

INGRIJIRE

-          Craciunita, tinuta in ghiveci, iubeste caldura, insa nu trebuie tinuta in soare, ci mai degraba la umbra.

-          Locatia cea mai buna pentru pastrare, este intr-un loc ferit de curantii de aer, deoarece schimbarile bruste de temperatura nu ii sunt prielnice. In perioada de inflorire, nu este recomandata mutarea ei.

-          Craciunita iubeste apa, nsa udatul acesteia trebuie facut cu grija, deoarece atat lipsa apei cat si excesul acesteia duce la ofilire. Se poate apela la stropirea frunzelor prin pulverizare.

BOLI SI DAUNATORI

Principalii daunatori sunt paduchii sau putregaiul. Ambele se pot preveni sau inlatura prin pulverizarea de substante fitosanitare in apa de udat sau prin pulverizare directa.

Comenteaza acest articol

Articol anterior:

Urmatorul articol: