gardenia

Gardenia

Gardenia este o planta cu aspect de arbust pitic, si care se cultiva cu greutate datorita delicatetii sale si a  ingrijirilor atente si constante de care are nevoie.

SADIRE SI INMULTIRE

-          Se recomanda replantarea gardeniei o data la 2-3 ani, in perioada martie-aprilie, pentru revigorare si pentru ca radacinile sa aibe loc pentru dezvoltare. Replantarea se face cu o deosebita atentie asupra radacinilor, pentru a nu se afecta radacinile.

-          Gardenia se inmulteste prin butasire, prin prelevarea de butasi din vlastarele tinere si viguroase. Acesta operatiune este recomandata sa fie facuta in perioada ianuarie-martie. Butasii o data prelevati, se vor planta intr-un amestec de nisip si turba.

INGRIJIRE

-          Gardenia infloreste vara sau iarna, si are nevoie de multa apa si lumina. Bobocii au nevoie de cel putin 50 zile pentru a inflori. In perioada de imbobocire, nu este recomandata schimbarea locului sau a temperaturii, deoarece bobocii si frunzele se usuca si cad.

-          La replantare se recomanda folosirea unui compost calcaros pe baza de turba. Acelasi compost se recomanda sa se foloseasca pe toata perioada primaverii si a verii.

BOLI SI DAUNATORI

Apa si lumina insuficiente determina caderea florilor si opacifiaza frunzele.

Paianjenul rosu apare atunci cand aerul este uscat si se combate cu acaricide adecvate.

Comenteaza acest articol

Articol anterior:

Urmatorul articol: